MBSJ laksana had parkir dua jam mulai 9 月 1 日 – rancang liputi 6 kawasan di Subang Jaya, Puchong


Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) akhirnya melaksanakan は、9 月 1 日 ini に発砲しました。 Pada mulanya rancangan ini diumumkan pada Februari lalu dan dijadualkan dilaksanakan mulai 1 Jun, namun ia ditangguhkan berikutan kerajaan Selangor masih belum meluluskan dan mewartakan pindaan Perintah Pengangkutan Jalan (Peruntukan Tempat Letak Kereta) MBSJ 2022.

Enam kawasan yang bakal terlibat untuk pelaksanaan zon had parkir dua jam ini ialah USJ10, SS12, SS15, USJ21, Bandar Puteri Puchong dan Jalan Kenari di Puchong, laporan スター.

Menurut Datuk Bandar Subang Jaya、Johary Anuar、sebanyak 1,895 ペタック パルキール テラ ディカット デンガン ガリサン ジンガ スパヤ ペマンドゥ ケンデラーン メニェダリ カワサン ベルケナアン テルレタク ダラム ゾンには、パルキール ドゥア ジャム、ダン レビー バニャク ペタック パルキール セベギツ アカン ディタンバがありました。 Selain itu,beliau turut berkata, pihaknya sedang menyediakan sebanyak 2,106 ペタック パーカー デュア ジャム ダリパダ ケセルルハン 45,000 ペタック パーカー yang terdapat di kawasan komersil terbabit.

Jelas beliau, kadar bayaran yang ditetapkan bagi zon parkir dua jam itu adalah sebanyak 50 sen bagi setengah jam pertama (dikurangkan sebanyak 10 sen berbanding kadar asal yang disebutkan pada Februari lalu), dan pemandu diberikan tempoh selama sejam sebelum dibernarkan untuk parkirkena zon berkena di kembali di beliau .

Beliau turut berkata、tempoh berkenaan juga meliputi kesemua enam kawasan yang terbabit di bawah sistem yang sama. Sebagai contoh、sekiranya pemilik kenderaan telah memarkir di petak parkir dua jam berkenaan hingga tamat tempoh、misalnya di SS15、dia perlu menunggu dalam sejam untuk parkir di petak parkir dua jam yang lain、tak kiralah sama ada di USJ10、SS12 atau di mana-mana di bawah zon yang sama.

Tambahnya, pasukan penguatkuasa MBSJ akan sentiasa membuat rondaan di kawasan berkenaan dan kenderaan yang melebihi had masa akan ditunda. Walau bagaimana pun, katanya, tempat letak kereta OKU sedia ada dikecualikan daripada had baharu, dan tempat letak kereta selama satu jam yang dimulakan sebelum ini akan dimansuhkan. dua jam itu juga tidak akan menjejaskan pemilik rumah kedai atau premis lain yang menyewa tempat letak kereta secara tahunan がありました。

Bagi kaedah pembayarannya, beliau berkata, pemilik kenderaan boleh membayar kadar parkir menggunakan aplikasi スマートセランゴール バミューラ 9 月 1 日 ini. Lain-lain アプリ ペンバヤラン パーカー セペルティ Flexi Parking、JomParking セルタ システム ewallet termasuk Boost、Touch ‘n Go、KK Mart および Setel akan disepadukan kelak。コメントする